Dylan blog-Dylan in Nederland.
Een goede en interessant blog over bob vind je hier.
h2 class="sidebar-title">Links
Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.
Er is een internet radiozender met uitsluitend muziek van his bobness. www.dylanradio.com of klik hier.
Uitgegeven: | 21 augustus 2009 10:28 |
Laatst gewijzigd: | 21 augustus 2009 10:52 |
Dat heeft SP-Kamerlid Arda Gerkens vrijdag laten weten naar aanleiding van onderzoek in Het Financieele Dagblad (FD).
De krant berekende dat eind 2008 het totaal aan nog te verdelen gelden van alle achttien auteursrechtorganisaties tezamen ruim 400 miljoen euro bedroeg. Bij Buma nam die pot aan nog te verdelen gelden toe van 126 miljoen naar 154 miljoen euro.
Daarnaast groeide het totaal aan geïnde gelden de afgelopen zes jaar met een derde tot 140 miljoen, terwijl het totaal aan uitkeringen met 11 procent toenam tot 113 miljoen euro.
Gerkens concludeert dat de rechtenorganisaties lang op hun geld blijven zitten en dat totaal onduidelijk is waarom ze dat doen. ''Ze doen dat al langere tijd'', schetst Gerkens. Daarom bestaat er een parlementaire werkgroep die deze kwestie volgt. Gerkens is daarvan de voorzitter.
Ze denkt dat ze niet alleen namens de SP, maar ook namens die hele werkgroep een brief kan sturen aan Hirsch Ballin om om opheldering te vragen. Ze wil dat de minister via het College van toezicht op de Auteursrechtorganisaties (CvtA) actie onderneemt.
De SP-volksvertegenwoordiger is hoogst verbaasd over het grote verschil tussen innen en uitkeren. ''Ik word soms benaderd door artiesten of componisten die hebben gehoord dat hun werk is gebruikt als achtergrondmuziekje in een tv-uitzending. Pas een jaar later kregen ze daar geld voor. Ik wil weten waarom dat zo lang duurt.
Ook hebben organisaties als Buma een grote pot met geld voor muziek waarvan ze de eigenaar van de rechten nog niet konden achterhalen. In deze tijd met digitale footprints in muziekstukken moet dat toch echt beter kunnen.'' Gerkens vindt in z'n algemeenheid dat de werkwijze van auteursrechtorganisaties schimmig is.
© ANP |
Uitgegeven: | 19 augustus 2009 12:40 |
Laatst gewijzigd: | 19 augustus 2009 12:43 |
Onderzoekers van Harvard Medical School maakten hersenscans van twintig mensen, waarvan de helft toondoof was.
Uit de studie bleek dat de proefpersonen met een zwak muziekgevoel over het algemeen een minder sterke verbinding van zenuwvezels hadden tussen hun frontale en temporale hersenkwab.
Die verbinding met de naam fasciculus arcuatus speelt een belangrijke rol bij het luisteren naar muziek en het produceren van bijpassende klanken.
De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Neuroscience.
Toondoofheid is erfelijk bepaald. Ruim 10 procent van de wereldbevolking is niet of nauwelijks in staat om verschillende tonen in muziekstukken te onderscheiden en hoort ook geen toonverschil in de eigen stem.
“Dit onderzoek suggereert dat toondoofheid te wijten is aan een neurologisch syndroom, net als andere spraak- en taalproblemen”, aldus hoofdonderzoekster Psyche Loui op nieuwssite ScienceDaily.
De wetenschappers hopen dat de onderzoeksresultaten zullen leiden tot een behandeling van toondoofheid. “Nu we weten welke breinverbindingen we moeten trainen, kunnen we misschien manieren bedenken om mensen met toondoofheid te helpen”, aldus Loui.
© NU.nl/Dennis Rijnvis |
Labels: hersenen, toonhoogte, vals, vals zingen
Uitgegeven: | 17 augustus 2009 12:06 |
Laatst gewijzigd: | 17 augustus 2009 12:06 |
De man draaide muziek op een bruiloft van bedoeïenen in de Negev-woestijn in het zuiden van Israël.
Het feest begon met Arabische muziek, maar na een tijdje zette de dj een nummer van het Britse duo Pet Shop Boys op. De vrouwen op het bruiloftsfeest gingen uit hun dak, wat voor bedoeïenen een grote schande is.
De mannelijke gasten eisten dat de dj weer Arabische muziek zou draaien, maar hij weigerde. Daarop werd hij in elkaar geslagen. Twee mensen zijn opgepakt.
© ANP |
Labels: dj, muziekkeuze, pet shop boys
De formatie Jimmy’s Gang maakte in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw furore. Zij was zowel nationaal als internationaal een bekende naam in het muziekwereldje. Men bracht een dynamische mix van rock, soul, funk en blues. De groep stond op menig podium, festival en indertijd bekende muziekcafés en discotheken. Denk aan Musis Sacrum, Odeon-Theater, Luxor en Swing Café.
Jimmy Martin Sterman is de zanger en gangmaker van het stel. Hij speelde ooit met Herman Brood, Hans Lafaye en Hans Dulfer. Nu treedt hij op met: Ruud Jansen, bassist Hein Piscaer, gitarist Peter Bekker en drummer Martin Veerman. Veerman zorgt voor continuïteit op het ritmevlak.
Samen verzorgen zij een lekker, verrassend swingend middagoptreden. Zij spelen een breed repertoir geënt op rhytm & blues en southern rock. Er komt muziek langs van Lynnard Skynard, Allman Brothers, Willy de Ville, enz.
De grootste platenlabels werken samen aan een nieuw muziekformaat, dat mp3 moet gaan vervangen. Het nieuwe formaat zal niet alleen muziek bevatten, maar ook digitale extraatjes. Het formaat draagt (voorlopig) de naam CMX.
CMX is in feite een bundelsysteem, waarin zich niet alleen muzieknummers bevinden, maar ook notities, foto's, videoclips en songteksten. Op deze manier zou CMX de oude lp's en cd's geheel moeten kunnen vervangen. Toch is het maar de vraag of er interesse is in een dergelijk formaat. Er wordt steeds vaker beweerd dat de jeugd niet geïnteresseerd is in complete albums, maar muziek steeds vaker los (per nummer) consumeert. Daarnaast is het niet duidelijk of Apple betrokken is bij de ontwikkeling van het formaat. Apple trekt op dit moment zijn eigen plannen met project Cocktail; vermoedelijk zijn de twee systemen niet compatibel. Mocht dit zo blijven, dan lijkt het CMX-formaat dezelfde weg te bewandelen als Mp3Pro en Mp3HD.
Labels: CMX, media, mp3, muziekformaat