h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Gisteren op de ronde weide van Sonsbeek.

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

maandag, augustus 17, 2009

Gisteren op de ronde weide van Sonsbeek.

Jimmy’s Gang

De formatie Jimmy’s Gang maakte in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw furore. Zij was zowel nationaal als internationaal een bekende naam in het muziekwereldje. Men bracht een dynamische mix van rock, soul, funk en blues. De groep stond op menig podium, festival en indertijd bekende muziekcafés en discotheken. Denk aan Musis Sacrum, Odeon-Theater, Luxor en Swing Café.

Jimmy Martin Sterman is de zanger en gangmaker van het stel. Hij speelde ooit met Herman Brood, Hans Lafaye en Hans Dulfer. Nu treedt hij op met: Ruud Jansen, bassist Hein Piscaer, gitarist Peter Bekker en drummer Martin Veerman. Veerman zorgt voor continuïteit op het ritmevlak.
Samen verzorgen zij een lekker, verrassend swingend middagoptreden. Zij spelen een breed repertoir geënt op rhytm & blues en southern rock. Er komt muziek langs van Lynnard Skynard, Allman Brothers, Willy de Ville, enz.