h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Maakt volgens mij geen kans!

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

dinsdag, augustus 11, 2009

Maakt volgens mij geen kans!

Muziekindustrie werkt aan nieuw digitaal muziekformaat

Door: Xander Hoose

De grootste platenlabels werken samen aan een nieuw muziekformaat, dat mp3 moet gaan vervangen. Het nieuwe formaat zal niet alleen muziek bevatten, maar ook digitale extraatjes. Het formaat draagt (voorlopig) de naam CMX.

CMX is in feite een bundelsysteem, waarin zich niet alleen muzieknummers bevinden, maar ook notities, foto's, videoclips en songteksten. Op deze manier zou CMX de oude lp's en cd's geheel moeten kunnen vervangen. Toch is het maar de vraag of er interesse is in een dergelijk formaat. Er wordt steeds vaker beweerd dat de jeugd niet geïnteresseerd is in complete albums, maar muziek steeds vaker los (per nummer) consumeert. Daarnaast is het niet duidelijk of Apple betrokken is bij de ontwikkeling van het formaat. Apple trekt op dit moment zijn eigen plannen met project Cocktail; vermoedelijk zijn de twee systemen niet compatibel. Mocht dit zo blijven, dan lijkt het CMX-formaat dezelfde weg te bewandelen als Mp3Pro en Mp3HD.

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home