h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Gaat mooi niet door Sarko!

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

vrijdag, juni 12, 2009

Gaat mooi niet door Sarko!

Franse piraterij-wet ongeldig verklaard

donderdag 11 juni 2009 - Door: Edward Neve
 
sarcozy

Het hoogste rechterlijke orgaan heeft gisteren de plannen van de Franse overheid om internet-piraterij aan te pakken onwettig verklaard. De overheid wilde met een nieuwe wet mensen die veroordeeld werden voor piraterij de toegang tot het internet ontzeggen.

Het wettelijke orgaan dat bekeek of de nieuwe wetgeving zou passen binnen de Franse grondwet, stelt dat de toegang tot publieke informatie online een mensenrecht is. Eerder al stelde het Europees Parlement dat er altijd een rechter aan te pas moet komen, wil iemand van het internet worden geweerd.

Dit is een tegenvaller voor de Franse president Nicolas Sarkozy, die een groot voorstander is van een dergelijke wet, en deze al door het Franse parlement heengeloodst had. De wet zou gabaseerd worden op het zogeheten 'three strikes and you're out'-principe. Dit houdt in dat wanneer internetgebruikers meer dan twee keer betrapt zouden worden op het downloaden van illegaal materiaal, hen de toegang tot het internet ontzegd zou worden.