h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Bob houdt ook van de Beatles

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

woensdag, mei 13, 2009

Bob houdt ook van de Beatles

Bob Dylan bezoekt onopgemerkt John Lennons huis

John Lennons weduwe Yoko Ono voor het huis waar hij met zijn tante en oom opgroeide.
John Lennons weduwe Yoko Ono voor het huis waar hij met zijn tante en oom opgroeide.
Bob Dylan werd door niemand herkend toen hij net als iedereen zestien pond betaalde om het huis waarin Beatle John Lennon opgroeide te bezoeken.

Suppoost verbluft
Dylan was in Liverpool tijdens zijn huidige wereldtournee. Een woordvoerder van de National Trust, die het bescheiden huis bezit en onderhoudt, gaf toe dat ze daar verbluft waren toen hen gevraagd werd Bob Dylan te ontvangen.

Bladeren door fotoalbums
"We konden het niet geloven toen zijn agent belde en ons vroeg of we Bob wilden rondleiden in het huis van John. Hij bladerde urenlang door fotoalbums en bekeek alle spulletjes. Dylan is de grootste bekendheid die we ooit in het huis mochten ontvangen".

Gelijkaardige achtergrond
Dylan zou na afloop verklaard hebben dat het huis uit de jaren veertig waarin John Lennon opgroeide met zijn tante Mimi en oom George heel wat gelijkenissen vertoonde met zijn eigen bescheiden achtergrond. Hij zou ook bijzonder onder de indruk geweest zijn van Lennons slaapkamer, waar hij enkele van de vroegste Beatleshits schreef.

Duet met McCartney
Recent onthulde Dylan, die met ex-Beatle George Harrison, Tom Petty, Roy Orbison en Jeff Lynne in de Traveling Wilburys zat, dat hij met Paul McCartney een duet zou willen schrijven. (bang/lb)
12/05/09 17u42

Labels: ,