h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Bert van den Brink

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

woensdag, januari 17, 2007

Bert van den Brink




Pianist Bert van den Brink is de winnaar geworden van de VPRO/Boy Edgar Prijs 2007. Dat heeft de organisatie van de muziekprijs maandag bekendgemaakt. De prijs, de belangrijkste in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, bestaat uit een plastiek van Jan Wolkers en een bedrag van 12.500 euro.

"Zijn spel is direct herkenbaar, iets wat alleen de groten in de jazz weten te bereiken", aldus de jury. Pianist, componist, arrangeur, docent en producent Bert van den Brink speelde met vele beroemde binnen- en buitenlandse artiesten, zoals Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Aderly, Louis van Dijk, Jules de Corte en Denise Jannah.
Het is ook erg leuk om een kijkje op zijn website www.bertvandenbrink.com te nemen. Hij zet daar elke week een nieuw mini concert op. Dat is gratis te downloaden en te vinden onder de link Bert's bytes.