h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Gezien en gehoord Cristina Branco

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

vrijdag, januari 05, 2007

Gezien en gehoord Cristina Branco



Cristina trad op 4 januari in Musis Sacrum in Arnhem op. Samen met haar begeleidingsgroep - pianist en 2 gitaristenen en haar echtgenoot op portugese gitaar gaf ze een kort maar geweldig concert. Het concert bevatte veel fado nummers, dit in het kader van het promoten van haar nieuwe DVD die Amalia Rodriguez als inspiratiebron heeft.
Tijdens het concert heb ik geprobeerd foto's te maken zonder het gebruik van een flitser. Zoals je hier ziet is dat helaas niet gelukt. Dat is jammer want behalve een goede zangeres is het ook een heel mooie vrouw.
'Live' is opgenomen tijdens een optreden in de Leidsche Schouwburg. Branco (35) vormt met de vurige Mariza zonder twijfel de nieuwe belichaming van fado. Haar performance – afwisselend sensueel en onschuldig, maar altijd krachtig – is een ervaring op zich.
Ze zingt maar liefst negentien liedjes op deze dvd, waaronder een aantal klassiekers van haar grote idool Amália Rodrigues.

Op de foto hieronder ziet ze er wat beter uit: