h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Eddie Palmieri

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

maandag, mei 29, 2006

Eddie Palmieri

EDDIE PALMIERI WINNAAR CONCERTGEBOUW JAZZ AWARD
woensdag 15 maart 2006
De Concertgebouw Jazz Award 2006 is dit jaar toegekend aan de Amerikaanse pianist, componist, arrangeur en bandleider Eddie Palmieri. Hij zal de oeuvre-prijs op maandag 29 mei a.s. in het Concertgebouw in ontvangst nemen. Ook zijn de nominaties voor de Deloitte Jazz Award 2006 bekendgemaakt.



Palmieri voegt zich bij een indrukwekkende schare aan andere grootheden in de jazz-wereld die de Concertgebouw Jazz Award ook hebben mogen ontvangen. Eerdere winnaars zijn Benny Golson (2005), Chick Corea (2004), Elvin Jones (2003) en George Coleman (2002).

Eddie Palmieri (New York, 1936) wist in de jaren ‘60 de latin-jazzmuziek van belangrijke nieuwe impulsen te voorzien. Met zijn groep La Perfecta oogstte hij grote triomfen. Palmieri staat bekend om zijn eigenzinnigheid en zijn lange, avontuurlijke improvisaties waarbij hij zich weinig aantrekt van allerhande muzikale conventies. Palmieri werd zeer geïnspireerd door pianist McCoy Tyner, in wiens forse aanslag hij een bloedbroeder herkende. Afgelopen februari werd Palmieri voor zijn cd Listen Here! voor de achtste keer onderscheiden met een Grammy Award, ditmaal voor Best Latin Jazz Album.

Palmieri zal op 29 mei ook samenspelen met de kersverse winnaar van de Deloitte Jazz Award 2006. De genomineerden voor deze aanmoedingingsprijs voor jonge, veelbelovende jazzmusici zijn eveneens bekend gemaakt. Dit zijn violist Jeffrey Bruinsma, vocalist Wouter Hamel, saxofonist Paul van der Feen, pianist Robert Rook en gitarist Timucin Sahin. Zij spelen op zondag 2 april een voorronde in het Bimhuis in Amsterdam, waarna drie kandidaten op woensdag 17 mei een finaleronde spelen, ook in het Bimhuis. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldprijs van € 20.000, de andere twee finalisten een stimulansprijs van € 2.500.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home