h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Bob Dylan A.O.W.?

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

maandag, mei 15, 2006

Bob Dylan A.O.W.?


Op 24 mei wordt Bob Dylan 65. De Never Ending Tour gaat ook gewoon door bij De Concertzender in een negen uur durende special. In de nacht van 20 op 21 mei.
Driftin' from scene to scene; de nacht van Bob Dylan. Aan de vooravond van zijn 65e verjaardag (24 mei a.s.) staat deze nacht in het teken van de Amerikaanse troubadour. Zijn loopbaan omvat inmiddels 45 jaar en bijna 50 albums - en nog altijd is hij 'driftin from scene to scene'. Met pensioen zal Dylan niet gaan, daarvoor wordt zijn leven teveel bepaald door het reizen, de optredens en het schrijven van nieuwe muziek. Komende zomer zal hij Europa weer aandoen voor een volgende aflevering van zijn Never Ending Tour. De veronderstelde stem van de jaren '60 zal dan weer krakend, snerend en fluisterend te horen zijn. Een caleidoscoop op zijn enorme oeuvre is allesbehalve saai, ook als de hits eens niƩt overheersen. In negen uur muziek passeren verschillende stemmen en stijlen van Dylan aan de hand van diverse thema's: oorlog en soldaten, de Bijbel en gospel, love songs, verhalende nummers en Dylan de dichter. Live opnamen ontbreken niet, evenmin als een dubbelportret van Dylan met die andere 'Picasso of song': Leonard Cohen. Klik voor de setlist en meer informatie op www.concertzender.nl vanaf 8 mei.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home