h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Cirque du soleil en Elvis

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

maandag, mei 22, 2006

Cirque du soleil en Elvis

Cirque du Soleil komt met Elvis-show
Uitgegeven op vrijdag 19 mei 2006 om 10:23:20 nieuws.nl


(Novum/AP) - Het theatergezelschap Cirque du Soleil komt met een show die gebaseerd is op het leven van Elvis Presley. Dat maakte Elvis Presley Enterprises vrijdag bekend. Het leven en de muziek van de in 1977 overleden zanger worden gebruikt als basis voor een acrobatische theatervoorstelling. Het gezelschap helpt ook met het opzetten van verschillende multimediale musea, de 'Elvis Experiences'.
De samenwerking belooft de gedachte aan Elvis levend te houden, zegt de directeur van Elvis Presley Enterprises (EPE) Robert Sillerman. "Het zal ook een nieuw perspectief en levendigheid geven aan de 'King of Rock-'n-Roll', zoals alleen Cirque du Soleil dat kan geven." EPE is de eigenaar van de rechten op de naam en beeltenis van Elvis Presley.
Naar verwachting gaat de tournee over anderhalf jaar van start, in Europa en Azië. In 2008 wordt het eerste museum geopend. Het is nog niet bekend waar.
Het Cirque du Soleil is in 1984 in Canada begonnen als een groep straatartiesten die een 'andere' circusvoorstelling wilde maken. Het circus verwierf wereldwijd faam om zijn kleurrijke, muzikale en acrobatische shows. Diverse gezelschappen van het circus reizen tegelijkertijd de wereld rond. Van 14 juli tot en met 20 augustus staat het Cirque du Soleil in Amsterdam, met de show 'Alegría'.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home