h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Beroemde jazzfotograaf overleden.

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

dinsdag, augustus 17, 2010

Beroemde jazzfotograaf overleden.

Amerikaanse jazzfotograaf Leonard overleden

ANP op 16 augustus '10, 12:43, bijgewerkt 16 augustus 2010 12:47

WASHINGTON - De Amerikaanse jazzfotograaf Herman Leonard, die grote bekendheid verwierf met afbeeldingen van jazzgrootheden als Billie Holiday, Duke Ellington en Miles Davis, is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij stierf zaterdag in een ziekenhuis in Los Angeles, berichtte dagblad Los Angeles Times maandag op gezag van een woordvoerder van de familie.

Leonard werd beroemd met zijn rokerige zwart-witfoto's die hij nam in donkere jazzclubs eind jaren veertig. Hij woonde in Los Angeles nadat de orkaan Katrina in 2005 had toegeslagen in New Orleans (Louisiana) waarbij zijn woning overstroomd raakte en duizenden foto's verloren gingen. Zijn 60.000 negatieven waren veilig gesteld: die had hij voor de ramp naar het Ogden Museum van Zuidelijke Kunst in New Orleans gestuurd.

op http://www.hermanleonard.com/ftp/portfolio/ vind je wat voorbeelden van zijn werk. Heel fraai! Charlie Parker, Miles Davis, Thelonious Monk, Billie Holiday en Sarah Vaughn. Hij heeft heel wat Jazz grootheden voor zijn camera gehad.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home