h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Nieuw! Spotify.

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

woensdag, mei 05, 2010

Nieuw! Spotify.

Muziekdienst Spotify naar Nederland

Uitgegeven:5 mei 2010 12:02
Laatst gewijzigd:5 mei 2010 12:01

AMSTERDAM - Online muziekdienst Spotify is vanaf 18 mei beschikbaar voor Nederlandse gebruikers.

Dat zegt Tobias Edström van de dienst tegenover VPRO's muziekblog 3voor12. Met Spotify kunnen gebruikers via internet legaal naar muziek luisteren uit de catalogi van de vier grote platenlabels Sony, EMI, Warner en Universal. Ook muziek van veel onafhankelijke labels is beschikbaar.

De liedjes worden niet gedownload, maar kunnen via internet worden gestreamd. Dat kan ook via bijvoorbeeld mobiele telefoons, zoals de iPhone.


Gebruik van Spotify is gratis, maar tussen de liedjes door klinkt dan wel reclame. Betalende abonnees krijgen geen advertenties te horen, en beluisteren de muziek in een hogere kwaliteit.

Geblokkeerd

De dienst is al geruime tijd beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Finland, maar was tot dusverre om auteursrechtelijke redenen vanuit andere landen, zoals Nederland, ontoegankelijk. Veel Nederlandse muziekliefhebbers gebruiken nu technischefoefjes om die blokkade te omzeilen.

In januari liet Edström al weten dat lancering van de dienst in Nederland 'een prioriteit' van het oorspronkelijk Zweedse bedrijf is.

Labels: , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home