h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Daar doen ze wel lang over.

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

woensdag, mei 05, 2010

Daar doen ze wel lang over.

Vaticaan schenkt de Beatles vergiffenis
dinsdag 13 apr 2010

Ja, ze gebruikten drugs en ze leefden er op los vanwege hun succes. Ze zeiden zelfs dat ze groter waren dan Jezus Christus en brachten vreemde boodschappen in circulatie waarvan sommige als satanisch konden worden geïnterpreteerd, maar wat zou popmuziek hebben betekend zonder de Beatles?'

40 jaar nadat John Lennon zei dat de Beatles populairder waren dan Jesus Christus heeft het Vaticaan de groep officieel zijn zonden vergeven. De officiële krant van het Vaticaan, L'Osservatore Romano, publiceerde vorige week met toelating van de paus een stuk op de voorpagina waarin hun muziek ‘prachtig' wordt genoemd en naar de groep wordt verwezen als zijnde ‘een kostbaar juweel'.

Vooral Lennon stond bekend om zijn harde anti-kerkelijke standpunten. ‘Ik weet niet wie het eerst zal verdwijnen, rock and roll of het Christendom', aldus de in 1981 vermoorde popster.

De timing van de vergeving roept vele vragen op. ‘Hebben ze niets anders aan hun hoofd?', vroeg de Britse krant The Guardian zich af, verwijzend naar de stortvloed van schandalen die de Heilige Stoel al een tijdlang te verwerken krijgt.

Labels: , , ,

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home