h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Tijdschriften over muziek

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

donderdag, juni 21, 2007

Tijdschriften over muziek



Ik heb in de laatste weken 2 muziektijdschriften ontdekt die ik erg interessant vind en die niet de meest platgetreden paden bewandelen. Het eerste heet "Heaven" met als motto popmagazine dat de oren spitst. Het is onderverdeeld in de volgende categoriƫn:

rock-pop-country/roots-folk/songwriter-wereld/reggae-blues/jazz/soul

Het is erg overzichtelijk allemaal. Onder de medewerkers bevindt zich de vroegere Oor medewerker Geert Henderickx.

Een spiksplinternieuw blad is "Beyond" onder leiding van hoofdredacteur Stan Rijven. Beyond gaat over "wereldmuziek" een weids begrip voor heel veel moois. Op dt moment ligt het eerste nummer bij de tijdschriftenhandel. Er wordt zelfs een gratis CD met hele leuke nummers ( o.a. van de Amsterdam Klezmer band) bijgeleverd. Beyond werkt heel erg nauw samen met Radio 6. Nu nog iets moois op de TV dan zijn we helemaal happy. In Hilversum doen ze het echt helemaal fout. Dit jaar bezochten meer dan 2 miljoen mensen festivals waar wereldmuziek gespeeld werd. Wij zien alleen maar stukjes PinkPop!