h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Ook Last.FM weg?

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

vrijdag, mei 04, 2007

Ook Last.FM weg?

bericht van ComputerTotaal

De de nieuwe strenge Amerikaanse regelgeving voor internet-radiostations heeft zijn eerste slachtoffer geƫist: het populaire Pandora zal geen muziek meer streamen naar gebruikers die zich buiten Amerika bevinden.
In een mailtje van Pandora-oprichter Tim Westergren wordt uitgelegd dat de nieuwe strenge licentieregels het verbieden dat niet-Amerikaanse luisteraars vanaf vandaag luisteren naar de Pandora-streams, tenzij Pandora per land contracten afsluit en auteursrechtorganisaties gaat betalen. Het is dus per onmiddelijke ingang niet meer mogelijk om via Pandora naar muziek te luisteren als je je niet fysiek in Amerika bevindt. Dit wordt bepaald aan de hand van het ip-adres.
Deze beslissing is een moeilijke voor Pandora, dat ook buiten Amerika enorm populair is. De verwachting is dat ook concurrent Last.FM op termijn zijn deuren zal sluiten voor niet-Amerikaanse bezoekers.