h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Muziekmuseum in Londen

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

maandag, maart 09, 2009

Muziekmuseum in Londen

Brits muziekmuseum opent deuren
Uitgegeven: 9 maart 2009 12:30
Laatst gewijzigd: 9 maart 2009 12:43
LONDEN - Zestig jaar Britse muziekgeschiedenis is op een plek verzameld, nu de British Music Experience zijn deuren heeft geopend in de O2 in Londen.


Zeven muziektijdperken, van 1945 tot nu, zijn vertegenwoordigd in verschillende tentoonstellingsruimtes, zo meldde de Britse zender BBC maandag.
In het muziekmuseum zijn onder meer memorabilia te zien van Amy Winehouse, The Rolling Stones, David Bowie en Oasis. Meer dan honderd artiesten hebben hun medewerking verleend aan de tentoonstelling door voorwerpen uit te lenen.

Dansrages
Ook kunnen bezoekers muziekinstrumenten uitproberen en de pasjes van verschillende dansrages leren. De organisatie hoopt 350.000 bezoekers per jaar te trekken.
O2 herbergt ook een van de belangrijkste concerthallen van Groot-Brittannië. Michael Jackson maakte vorige week nog bekend daar in juli een reeks afscheidsconcerten te geven.
© ANP