h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Nieuwe ontwikkelingen

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

woensdag, maart 04, 2009

Nieuwe ontwikkelingen

Ik las gisteren een artikel van Hester Carvalho in de NRC over een nieuwe muziekdienst www.spotify.com daar kan je voor een vast bedrag per maand alle muziek beluisteren die je maar wilt. Weg met al dat gedoe van cd's kopen, downloaden, branden, opbergen etc. Spotify biedt alles aan in streaming audio. Het gaat voor de gebruiker 10 Euro per maand kosten. De dienst is (nog) niet in Nederland beschikbaar. De artiesten krijgen hun deel, grote en kleine platenmaatschappijen hebben zich inmiddels bij Spotify aangesloten. Het muziekaanbod is inmiddels volgens Hester al heel groot en daar komen dagelijks nog heel veel bestanden bij (10.000 per dag). Compleet is het dus nog lang niet. Mobiel naar Spotify luisteren komt in een later stadium.

Het Franse www.deezer.com biedt streaming audio gratis aan. Deze site heeft ook niet alles maar is daarentegen wel gratis.