h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Musicpal - draadloos via netwerk

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

donderdag, januari 03, 2008

Musicpal - draadloos via netwerk

De Musicpal internetradio heb ik inmiddels aangeschaft. Probleemloos te installeren als je onder windows vista draait. De server zit in vista ingebouwd, in geval van een XP computer moet je de gratis windows media player 11 installeren.

Het werkt goed, de ingebouwde speaker geeft een redelijk geluid voor zo'n klein ding. Je kunt hem ook via je eigen geluidsinstallatie afspelen. Ook een LAN kabel wordt meegeleverd. Ik ben inmiddels al verslingerd aan bepaalde internet radio stations. Als je b.v. radio 6 via de ether miste vind je hem op internet weer terug. Er zijn vele thema stations voor jazz, blues, country etc. Je kunt zoeken op land en dan vind je alle beschikbare stations.
Het had nog beter geweest als hij op batterijen speelde en een beetje kleiner zou zijn geweest. Hij speelt ook radio stations als de PC uit staat. Je kunt in het schermpje ook nog een RSS feed laten lopen, standaard staat die ingesteld op het laatste nieuws van CNN.com