h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: They called him the wanderer

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

maandag, december 10, 2007

They called him the wanderer


Weinig artiesten met zo’n veelkleurige en diverse carrière als Dion DiMucci. Geboren in de New Yorkse Bronx, soepel bewegend van de jaren vijftig doowop naar folkrock, blues en pop. Zijn muzikale loopbaan begon al in de jaren vijftig als lid van the Belmonts, maar hij maakt nog steeds muziek. Zijn meest recente CD Son of Skip James is De Zesde op Radio 6 in de week van 3 tot en met 9 december.

Het suikerzoete A Teenager In Love is de bekendste hit van Dion bij zijn doowop-groep The Belmonts. De meerstemmige mooizingerij van de doowop is het handelsmerk van de Italianen in New York, the Four Seasons komen uit die traditie voort, maar Dion is een belangrijke vertegenwoordiger van het klassieke genre.

In de jaren zestig ontworstelt Dion zich aan de groep en begint een succesvolle solocarrière. Na zijn doowop-werk scoort Dion solo grote hits met Runaround Sue, The Wanderer en Ruby Baby. Veel muziekliefhebbers kennen alleen deze tienerhits van de man uit New York, maar eind jaren zestig komt de Amerikaanse Italiaan pas goed op stoom. Hij schrijft Abraham, Martin And John, een fantastisch lied over Abraham Lincoln - de Amerikaanse president die zorgde voor de afschaffing van de slavernij.

Na zijn lange gevecht met drugs kwam hij sterk terug in 2006 met zijn bluesalbum Bronx in Blue – een fraaie vertolking van bluesklassiekers en met zijn recente verschenen Son of Skip James wordt de blueslijn vervolgd met bluescovers en een aantal eigen stukken van de man uit de Bronx.

Check http://www.diondimucci.com/