h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Mary Gauthier

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

maandag, november 06, 2006

Mary Gauthier




Mary Gauthier

Weg met de drugs en de drank, hier met die gitaar, die pen en dat stuk papier. Muzikante Mary Gauthier verruilde een hard leven in de goot voor het misschien wel even harde bestaan on the road.

Halverwege de dertig schrijft Mary Gauthier haar eerste nummer en dat blijkt het begin te zijn van een nieuwe carrière als zangeres. Daarvoor zat ze voornamelijk aan de drank en de drugs. Dat leven, vol van highs en lows, wordt in veel van haar nummers beschreven. Ze schrijft over eenzame zielen, gebroken harten en verloren dromen. Haar relatie met de fles komt vaak naar voren zoals in het nummer ‘I drink’: Fish Swim Birds Fly, Daddies yell, Mamas Cry, Old men sit and think, I drink.
Buitenbeentjes
Nonnen in jeans en dragqueens in limousines. Deze buitenbeentjes zijn de vrienden van Mary Gauthier. Bekijk op de website van Mary Gauthier de videoclip van Mercy Now.

Mary Gauthier werd recent nog door Bob Dylan warm aanbevolen! Naar mijn mening volkomen verdiend.