h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: Joni komt met een nieuwe cd via starbucks

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

donderdag, juli 26, 2007

Joni komt met een nieuwe cd via starbucks

Joni Mitchell komt toch met nieuw album
Uitgegeven: 25 juli 2007 10:30

AMSTERDAM - In september verschijnt voor het eerst in bijna tien jaar weer een album van de Amerikaanse artieste Joni Mitchell. Eerder zei Mitchell, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste singer-songwriters van de laatste veertig jaar, dat ze de muziek vaarwel had gezegd.

Het album verschijnt bij Hear Music, een platenlabel dat mede is opgezet door de koffieketen Starbucks. Mitchell is de tweede artiest die bij het label heeft getekend.


De eerste was Paul McCartney, van wie vorige maand een album bij het label verscheen. Dat album, Memory almost full, is vrijwel onafgebroken te horen bij vestigingen van Starbucks, waar het ook te koop is.

Shine

Mitchells nieuwe album gaat Shine heten en bevat negen nieuwe nummers van haar hand, plus een bewerking van het gedicht If van Rudyard Kipling.

Twee jaar geleden verscheen bij Hear Music wel al een album met daarop de favoriete Mitchell-liedjes van andere artiesten. Mitchells laatste album met nieuw werk, Taming the tiger, stamt uit 1998.