h2 class="sidebar-title">Links muziekgek: jazzenzo

muziekgek

Music is my first love, op deze weblog geef ik verslag van muzikale zaken waar ik mee bezig ben. Dat kan een internet adres zijn, een artiest of andere onderwerpen die met muziek te maken hebben.

woensdag, mei 10, 2006

jazzenzo

Jazzenzo opent muziek webshop
geplaatst: 02-05-2006
Het succesvolle (Tilburgse) online jazzmagazine Jazzenzo is vandaag een Downloadshop gestart. Jazzliefhebbers kunnen voor een aantrekkelijke prijs nummers en complete albums downloaden.
In de downloadshop is werk te vinden dat in eigen beheer door muzikanten is uitgebracht, evenals uitgaven van platenlabels. Het Nederlandse label Munich Records is de eerste platenmaatschappij die via Jazzenzo zijn albums ook digitaal aanbiedt. Van alle nummers is een fragment te beluisteren. De combinatie van jazzmagazine en het aanbieden van muziek is uniek in Nederland.Jazzenzo is blij het magazine nu te kunnen combineren met het aanbieden van muziek. Het was al mooi door middel van het geschreven woord mensen te informeren over (nieuwe) muziek. Het beeld is natuurlijk nog completer wanneer we soms kunnen doorverwijzen naar de downloadshop, waar tenminste fragmenten kunnen worden beluisterd, zodat men zich een beeld kan vormen.Ook zijn we blij voor de muzikanten die voor hun cd-verkoop afhankelijk zijn van de verkoop na een concert. Zij kunnen nu ook verwijzen naar de downloadshop. Ook kunnen studio-opnamen en/of opnamen van concerten, mits van goede geluidskwaliteit, rechtstreeks via de downloadshop worden aangeboden. Jazzenzo doet er alles aan de downloadshop wereldwijd bij jazzliefhebbers onder de aandacht te brengen. ‘Dit is de toekomst’, was een veelgehoorde reactie toen we bij musici verifieerde of zij op een dergelijk initiatief zaten te wachten. Iedereen was meteen enthousiast.In de Jazzenzo Downloadshop is onder meer al werk te vinden van Tineke Postma, Amina Figarova, Martijn van Iterson, Ed Verhoef, Jeroen van Vliet, Pascal Vermeer Quintet, Wim Bronnenberg, Witte – Otay Quartet, Rob van Bavel, Willem Hellbreker, etc.
InformatieMuzikanten en muziekuitgevers die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheid hun muziek via de Jazzenzo Downloadshop aan te bieden, verzoeken wij contact op te nemen met de redactie, ter attentie van Erno Elsinga.

0 Comments:

Een reactie posten

<< Home